تکنولوژی برتر

در این وبلاگ به بررسی و آشنایی با تکنولوزی های روز و برتر دنیا می پردازیم.

تکنولوژی برتر

در این وبلاگ به بررسی و آشنایی با تکنولوزی های روز و برتر دنیا می پردازیم.

LTFS چیست؟ هر آنچه در رابطه با معماری LTFS باید بدانید

معماری LTFS

استوریج ها یکی از ابزارهای مهم جهت ذخیره اطلاعات هستند که انواع مختلفی دارند که شرکت ها و سازمان ها می توانند بر حسب نیاز، دستگاه مناسب را انتخاب نمایند. شما می توانید جهت مشاوره خرید استوریج با کارشناسان فنی مسترشبکه تماس بگیرید. ما در این مقاله می خواهیم در رابطه با معماری LTFS، کاربردها، استاندارد LTFS Bulk Transfer و نرم افزار HPE StoreOpen صحبت کنیم پس در ادامه همراه ما باشید.

 

تاریخچه معماری LTFS:

استاندارد LTFS بر اساس فرمت self-describing tape می باشد که این استاندارد توسط شرکت IBM توسعه یافته است. مشخصات فنی LTFS در سال ۲۰۱۲ بخشی از خانواده استانداردهای SNIA شد که توسط IBM به SNIA اهدا گردید تا به یک استاندارد باز در انجمن صنعت ذخیره سازی شبکه یا Storage Networking Industry Association تبدیل شود.

 

LTFS چیست؟

LTFS مخفف Linear Tape File System می باشد که یک فرمت استاندارد صنعتی برای ضبط اطلاعات روی نوار مغناطیسی مدرن می باشد. LTFS یک سیستم فایل است که به فایل های ذخیره شده روی Magnetic Tape اجازه می دهد تا به شیوه ای مشابه، به فایل های روی دیسک یا فلش مموری دسترسی داشته باشند.

LTFS هم به فرمت داده های ضبط شده بر روی نوار مغناطیسی و هم به اجرای نرم افزار خاصی اشاره دارد که از این قالب دیتا برای ارائه اینترفیس رابط سیستم فایل به دیتا ذخیره شده روی Magnetic Tape استفاده می کند.

از جمله امکاناتی که فرمت LTFS در اختیار کاربر خود می گذارد شامل:

  • پیاده‌سازی LTFS با استفاده از نوار
  • دسترسی هرچه ساده تر کاربر به داده‌های نوار با استفاده از ابزارها و واسط‌های آشنا
  • امکان استفاده از چند پلت‌فرم و چند برند روی Tape که قابلیتInteroperability دارند، در نتیجه استانداردی غیرانحصاری برای تبادل داده است.
  • محصولات multivendor
  • به اشتراک گذاری داده‌ها

LTO چیست؟

درایوهای LTO، در ابتدا برای ذخیره سازی کارت های اعتباری و یا ابرداده های متنی ایجاد شده بودند که در واقع حجم زیادی نداشتند و فایل های کوچکی در درایوهای LTO ساخته می شد و مورد استفاده قرار می گرفت. در ابتدا، tape مغناطیسی به عنوان یک دستگاه ذخیره سازی اصلی استفاده می شد. هنگامی که تکنولوژی دیسک ها قابلیت دسترسی تصادفی به داده ها را فراهم کردند، نقش tape ها بیشتر به سمت پشتیبانی و بایگانی کردن اطلاعات میل کرد. هنوز صنعت هایی وجود دارد که Tape را به عنوان محل اصلی ذخیره و ضبط اطلاعات ترجیح داده اند، مانند ضبط فیلم.

tape ها، با LTO و (IBM’s Linear Tape File System (LTFS، نیاز به نرم افزار بکاپ را حذف کرده اند. LTO-1 در سال 2000 راه اندازی شد و 100 گیگابایت (GB) اطلاعات در هر کارتریج را نگهداری می کرد. از آن زمان، LTO Consortium یک نسل جدید از LTO را هر دو یا سه سال یکبار، با ظرفیت تقریبا دو برابر منتشر کرده است.

هنگامی که دیسک و دسترسی تصادفی آن به بازار رسید، آن را به طور عمده برای ذخیره سازی اولیه جایگزین Tape کردند. بعضی از سازمان ها، مانند رسانه ها و سرگرمی، و همچنین علوم و نظارت تصویری، به شدت از Tape مغناطیسی برای ذخیره سازی استفاده می کنند، مخصوصا برای ظرفیت های بزرگ. لازم به ذکر است Tape بهترین گزینه برای بایگانی کردن می باشد.

Magnetic Tape یکی از قدیمی ترین فن آوری های ذخیره سازی داده ها است. در حالی که Tape یک سیستم ضبط خطی است که برای دسترسی تصادفی مناسب نیست به عنوان یک رسانه ذخیره سازی و بکاپ اولیه کاربرد ندارد، به دلیل ظرفیت بالا، هزینه کم و دوام طولانی، برای آرشیو کردن اطلاعات مناسب است. اگر Tape بخشی از یک Library باشد، انتخاب و بارگذاری کارتریج درست در درایو Tape می تواند زمان تأخیر را افزایش دهد.

Tape library ها مجموعه ای از درایوها و tape cartridges ها را به همراه کل مجموعه داده های بکاپ در خود جای می دهد. در یک بایگانی، تاخیر یک مسئله نیست. با آرشیو توسط Tape، همه چیز برای مدت زمان طولانی نگهداری می شود و زمان بازیابی سریعی وجود ندارد.

بررسی نسل های LTO:

نسل های LTO

  • LTO-1: حداکثر حجم ذخیره سازی در نسل اول در حالت Native و بدون در نظر گرفتن فشرده سازی، ۱۰۰ گیگابایت و با وجود فشرده سازی، ۲۰۰ گیگابایت بود. در این نسل، نرخ فشرده سازی ۲:۱ بود. حداکثر نرخ انتقال اطلاعات در حالت Native، برابر با ۲۰ مگابایت در ثانیه و در حالت فشرده، ۴۰ مگابایت در ثانیه بود.
  • LTO-2: ظرفیت ذخیره سازی و حداکثر نرخ انتقال اطلاعات در نسل ۲ نسبت به نسل ۱، دو برابر شد. به طوری که حداکثر حجم ذخیره سازی در حالت Native برابر است با ۲۰۰ گیگابایت و با وجود فشرده سازی، ۴۰۰ گیگابایت بود. حداکثر نرخ انتقال اطلاعات در حالت Native، برابر با ۴۰ مگابایت در ثانیه و در حالت فشرده، ۸۰ مگابایت در ثانیه بود. LTO-2 در سال ۲۰۰۳ وارد بازار شد و قابلیت حمایت از خواندن از / نوشتن بر LTO-1 را دارد.
  • LTO-3: در سال ۲۰۰۴ وارد بازار شد و ظرفیت ذخیره سازی و حداکثر نرخ انتقال اطلاعات در نسل ۳ نسبت به نسل ۲، دو برابر شد. حداکثر حجم ذخیره سازی در حالت نیتیو ۴۰۰ گیگابایت و با وجود فشرده سازی، ۸۰۰ گیگابایت بود. حداکثر نرخ انتقال اطلاعات در حالت Native، برابر با ۸۰ مگابایت در ثانیه و در حالت فشرده، ۱۶۰ مگابایت در ثانیه بود. در LTO-3 قابلیت WORM افزوده شد تا از اینکه اطلاعات Overwrite نمی‌شود مطمئن باشیم.
  • LTO-4: سال ۲۰۰۷ بود که نسل چهارم وارد بازار شد. حداکثر حجم ذخیره سازی در حالت Native، ۸۰۰ گیگابایت و با وجود فشرده سازی، ۱٫۶‌ترابایت بود. حداکثر نرخ انتقال اطلاعات در حالت Native، برابر با ۱۲۰ مگابایت در ثانیه و در حالت فشرده، ۲۴۰ مگابایت در ثانیه بود. در LTO-4 بود که فناوری رمزگذاری اطلاعات با استفاده از AES افزوده شد که با استفاده از الگوریتمی‌ خاص که در سطح درایوهای LTO پیاده‌سازی شده، فشرده سازی را قبل از رمزگذاری ممکن می‌کند.
  • LTO-5: در سال ۲۰۱۰ نسل پنجم وارد بازار شد که حداکثر حجم ذخیره سازی در حالت نیتیو، ۱٫۵‌ ترابایت و با وجود فشرده سازی، ۳‌ ترابایت بود. حداکثر نرخ انتقال اطلاعات در حالت Native، برابر با ۱۴۰ مگابایت در ثانیه و در حالت فشرده، ۲۸۰ مگابایت در ثانیه بود. در LTO-5 بود که فناوری Partitioning یا پارتیشن بندی افزوده شد.
  • LTO-6: در سال ۲۰۱۲ نسل ششم وارد بازار شد و حداکثر حجم ذخیره سازی در حالت Native برابر با ۲٫۵‌ ترابایت و با وجود فشرده سازی، ۶٫۲۵‌ترابایت است. حداکثر نرخ انتقال اطلاعات در حالت Native، برابر با ۱۶۰ مگابایت در ثانیه و در حالت فشرده، ۴۰۰ مگابایت در ثانیه بود. نسل ۶ نخستین نسل از LTO هست که نرخ فشرده سازی در آن ۲٫۵:۱ هست در حالی که تا قبل از آن و از نسل اول تا پنجم، نرخ فشرده سازی برابر با ۲:۱ بود. دلیل آن هم وجود بافر فشرده سازی زیادتر است.
  • LTO-7: در سال ۲۰۱۵ نسل ششم وارد بازار شد و حداکثر حجم ذخیره سازی در حالت Native برابر است با ۶‌ترابایت و با وجود فشرده سازی، ۱۵‌ترابایت است. حداکثر نرخ انتقال اطلاعات در حالت Native، برابر با ۳۰۰ مگابایت در ثانیه و در حالت فشرده، ۷۰۰ مگابایت در ثانیه بود. همچنین دارای آپشن WORM، رمزگذاری و پارتیشن بندی است.
  • LTO-8: در سال ۲۰۱۷ وارد بازار شد و حداکثر حجم ذخیره سازی حالت Native برابر است با ۱۲‌ترابایت و با وجود فشرده سازی، ۳۰‌ترابایت است. حداکثر نرخ انتقال اطلاعات در حالت Native، برابر با ۳۶۰ مگابایت در ثانیه و در حالت فشرده، ۷۵۰ مگابایت در ثانیه بود. همچنین دارای آپشن WORM، رمزگذاری و پارتیشن بندی است.
  • LTO-9: انتظار می‌رود ظرفیت غیرفشرده ۲۴‌ ترابایت و ظرفیت فشرده ۶۰‌ ترابایت مهیا کند. LTO همچنان تاریخ مشخصی برای ارائه این نسل اعلام نکرده و تخمینی از نرخ انتقال اطلاعات هم ارائه نشده است.
  • LTO-10: انتظار می‌رود ظرفیت غیرفشرده ۴۸‌ترابایت و ظرفیت فشرده ۱۲۰‌ترابایت را مهیا کند.
  • LTO-11: انتظار می‌رود ظرفیت غیرفشرده ۹۶‌ترابایت و ظرفیت فشرده ۲۴۰‌ترابایت را مهیا کند.
  • LTO-12: انتظار می‌رود ظرفیت غیرفشرده ۱۹۲‌ترابایت و ظرفیت فشرده ۴۸۰‌ترابایت را مهیا کند. اما همچنان افزایش ظرفیت دیتا کارتریج‌ های LTO توانایی رشد بیشتری دارند.

 

استاندارد انتقال LTFS Bulk چیست؟

LTFS Bulk Transfer Standard (استاندارد انتقال انبوه LTFS) روشی را تعریف می‌کند که کدام مجموعه‌ فایل، اشیاء و پوشه‌های سیستم منبع به سیستم مقصد منتقل شود. بعنی به این معنی است که کدام مجموعه‌ فایل، اشیاء و پوشه‌های سیستم منبع به سیستم مقصد منتقل شود و به دلیل ویژگی‌های اقتصادی و محیطی Tape، این استاندارد در انتقال حجم زیاد داده، برای LTFS مناسب است.

LTFS Bulk Transfer Standard برای استفاده در موارد زیر بسیار مناسب هستند:

  • انتقال حجم زیادی از داده ها به / از یک ریموت لوکیشن
  • آپدیت یا همگام سازی زیر مجموعه ای از اطلاعات ذخیره شده در Remote Location
  • انتقال حجم زیادی از دیتا به انترپرایز دیگری، که به صورت کلود عمومی یا خصوصی است
  • انتقال حجم زیادی از داده ها از یک ابر عمومی یا خصوصی
  • انتقال حجم زیادی از اطلاعات از یک ابر عمومی یا خصوصی به ابر عمومی یا خصوصی دیگر

 

مزایای استاندارد LTFS Bulk Transfer:

از جمله مزایای استاندار انتقال انبوه LTFS:

  • روشی یکسان برای آغاز و دریافت انتقال را فراهم می‌سازد.
  • مشخص می‌کند کدام فایل‌ها باید منتقل شوند و کدام ارتباطات برای انتقال باید انجام شود.
  • دستورالعمل نحوه قرار دادن فایل ها در Namespace مقصد را تعیین می‌کند.
  • تایید صحت و کامل بودن انتقال را آسان می‌سازد.
  • Error Handling Recover Behaviors و را مشخص می‌کند.
  • روش پیشنهادی برای Bulk Transfer از بین کلود استوریج است

منبع : LTFS چیست

سوئیچ شبکه چیست به همراه پادکست و ویدئو

سوئیچ شبکه چیست

سوئیچ شبکه چیست؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت که مهم ترین اساس در شبکه های کامپیوتری تشکیل سیستم شبکه ای یکپارچه و منسجم می باشد، که توانایی انتقال هر نوع داده و اطلاعات در شبکه را داشته باشد. برای تشکیل شبکه و اتصال چندین دستگاه به یکدیگر نیازمند به ایجاد راه ارتباطی می باشد که این راه های ارتباطی یا پل های ارتباطی را سوئیچ شبکه ایجاد می کند.

سوئیچ شبکه قادر به انتقال سریع و کارآمد اطلاعات و داده ها از نقاطی به نقطه ی دیگر بوده و در طی چندین سال گذشته این ارتباطات پیشرفت های چشم گیری را از لحاظ سرعت و امنیت به همراه داشته است. همین امر باعث شده تا سوئیچ ها با قابلیت های گسترده و مدل های متفاوت تولید و به بازار تجهیزات شبکه عرضه شده اند.
سوئیچ شبکه سخت افزاری است که سایر تجهیزات مانند سرور، دوربین های مداربسته، کامپیوترها و … را برای دریافت و ارسال داده، به شبکه متصل می کند. سوئیچ، بسته ها را از یک مبدأ گرفته و آن ها را به مقصد مورد نظر می رساند. این دستگاه ها بر روی لایه ی 2 یا لایه ی 3 در مدل OSI کار می کنند.

اساس کار سوئیچ ها Mac Address بوده و می توانند بر حسب مک آدرس تصمیم بگیرند یک بسته را از کدام پورت خود ارسال کنند. در حقیقت سوئیچ ها دارای جدولی از مک آدرس ها می باشند (Mac Address Table) که بر اساس این جدول بسته ها را از پورت های مشخص ارسال می کنند.

به این صورت که وقتی دستگاه ارسال کننده اطلاعاتی را به سوئیچ می‌فرستد، مک آدرس مبدا از آن خوانده شده و در صورت نبودن در جدول، به جدول اضافه می‌شود. از طرفی مک آدرس مقصد هم در این فریم وجود دارد. سوئیچ، آن را در جدول مک آدرس جستجو می‌کند و اگر تطابقی با آن در جدول پیدا کند، داده را به آن پورت می‌فرستد. اما اگر تطابقی یافت نشد بسته را به تمام پورت‌ها به جز پورت فرستنده می‌فرستد ولی فقط گیرنده، آن را دریافت می‌کند و بقیه آن را Fail می‌کنند.

به مرور زمان جدول مک آدرس به‌روز و کامل می‌شود و هرگاه دستگاه جدیدی به سوئیچ وصل شود، مک آدرس آن هم به جدول اضافه خواهد شد.

سوئیچ شبکه در مقایسه با هاب و روتر:

 

سوئیچ شبکه چیستمقایسه هاب، روتر و سوئیچ

 

از لحاظ ظاهری سوئیچ های شبکه تا حدودی به هاب ها شباهت دارند اما برخلاف آنها هنگام دریافت بسته های اطلاعاتی آنها را به کلیه پورت ها منتقل می کند. به طور کلی سوئیچ ها مبدأ و مقصد هر کدام از دیتاها را مشخص کرده و آنها را به مقصد مشخص شده ارسال می کنند. به همین دلیل است که سوئیچ های شبکه بسیار کاربردی تر از هاب ها هستند.

روترها و سوئیچ های شبکه از لحاظ عمکرد بسیار به یکدیگر شباهت دارند اما روترها توانایی اتصال به شبکه های خارج از محدوده را دارند. البته در سوئیچ های لایه 3 نیز این قابلیت وجود دارد ولی با روترها قابل مقایسه نیستند.

انواع سوئیچ شبکه:

به طور کلی سوئیچ های شبکه به چند دسته زیر تقسیم می شوند:

  1. سوئیچ غیرمدیریتی – Unmanaged
  2. سوئیچ مدیریتی – Managed
  3. سوئیچ Fixed
  4. سوئیچ ماژولار – Modular Switches
  5. سوئیچ Stackable
  6. سوئیچ PoE
  7. سوئیچ فیبرنوری
  8. سوئیچ دیتاسنتر
  9. سوئیچ صنعتی

1ـ سوئیچ های غیر مدیریتی (Unmanage):

از سوئیچ های غیر مدیریتی برای شبکه های کوچک مانند شبکه های خانگی استفاده می شوند. این سوئیچ ها به سایر دستگاه‌های موجود در شبکه متصل و سبب ایجاد ارتباط میان آنان می گردد این ارتباط می ‌تواند میان دو کامپیوتر و یا یک کامپیوتر با دستگاه‌هایی مانند پرینتر باشد. به طور مثال زمانی که شما نیاز به چند پورت اضافی دارید این سوئیچ ها می‌توانند انتخاب بسیار خوبی باشند.

این دستگاه همانطور که از نامش پیداست نیازی به مانیتورینگ مداوم نداشته و همچنین نیازی به هیچگونه راه اندازی اولیه ندارد. در واقع می توان گفت آنها مقرون به صرفه ترین سوئیچ های شبکه محسوب می شوند. از جمله سوئیچ هایی که در این دسته قرار می گیرند سوئیچ های سری 110 شرکت سیسکو می باشند. سوئیچ های سری 110 سیسکو نمونه های خوبی از این دسته هستند.

 

2ـ سوئیچ های مدیریتی (Manage):

برخلاف سوئیچ های Unmanaged این سوئیچ ها قابل تنظیم هستند؛ به همین دلیل می توانند عملکرد یک شبکه را ارتقاء دهند که البته خود به دو دسته Smart switches و Enterprise switches تقسیم می شوند.

  • Smart switches:

این دسته از سوئیچ های سیسکو در مقایسه با سایر سوئیچ های مدیریتی مقیاس کمتری داشته و برای شبکه هایی که از انتقال داده و تخصیص داده های گیگابیت پشتیبانی می کند مناسب هستند.

سطح امنیتی این سوئیچ ها کم تر از سایر دستگاه های می باشد با این حال از احراز هویت 802.1x و تعداد محدودی از ACL ها استفاده می‌نمایند.سوئیچ های سری 250 و 220 سیسکو نمونه های خوبی از این دسته به شمار می روند.

  • Enterprise switches:

این دسته از سوئیچ ها دارای قابلیت‌های وسیعی مدیریتی می‎ باشند و جزء سوئیچ های کاملا مدیریتی شناخته می‌شوند. این دستگاه‌ها بیشتر در شرکت‌های بزرگ که دارای تعداد زیادی اتصال ، نود ، سوئیچ و پورت هستند استفاده می‌شوند.

به دلیل همین ویژگی‌ها، این دسته از سوئیچ ها نسبت به سایرین متمایز بوده و همچنین از قیمت بالاتری نیز برخوردار می باشند. سوئیچ های سری 2960 سیسکو نمونه های خوبی به شمار می روند.

 

ویژگی‌های مهم سوئیچ های مدیریتی:

 

 مشخصات سوئیچ های مدیریتی
شامل اولویت‌دهی به ترافیک شبکه است که با اختصاص اولویت بالاتر به ترافیکِ مهم‌تر است. این کار منجر به افزایش کارایی شبکه می‌شود. بدین ترتیب از داده‌های حساس به تاخیر (Delay Sensitive Data) مانند Real Time Vioce پشتیبانی می‌شود.Quality of Service
VLAN ها امکان گروه‌بندی دستگاه‌ها را به صورت منطقی می‌دهد تا ترافیک را بین این گروه‌ها ایزوله کند حتی اگر ترافیک در یک شبکه فیزیکی رد و بدل شود. این دسته‌بندی و ایزوله کردن باعث کاهش ترافیک غیرضروری در شبکه می‌شود. Virtual LANs
با وجود افزونگی و Redundancy، اگر اتصال یا کابلی در شبکه قطع شود، با ایجاد مسیر جایگزین برای داده و ترافیک، از بروز قطعی در شبکه و Downtime جلوگیری می‌شود. Redundancy در شبکه با استفاده از پروتکل STP یا Spanning Tree Protocol فراهم می‌شود.Redundancy
مانیتورینگ پورت در تشخیص خطا و مشکل در شبکه استفاده می‌شود. Port Monitoring، ترافیک شبکه را کپی کرده و به یک پورت در همان سوئیچ می‌فرستد تا تحلیلگر شبکه، آن را تحلیل کند. بدین صورت عیب یابی مشکلات شبکه با ترافیک تستی روی پورت‌ها و یا سگمنت‌های دیگر انجام می‌شود.Port Mirroring

 

3ـ سوئیچ Fixed:

از رایج ترین سوئیچ های شبکه در بازار هستند که پورت ثابتی دارند. تعداد پورت در آنها 8، 16، 24 و .. بوده و از لحاظ سرعت انواع مختلفی دارند. اما دارای حداقل سرعت ۱Gbps هستند با انواع اتصال RJ45 هستند. ولی سوئیچ هایی با سرعت ۱۰Gbps و ۴۰Gbps هم خواهید دید.

این سوئیچ ها مدیریتی و غیر مدیریتی با هر شبکه با هر اندازه ای مانند شبکه‌های خانگی، شبکه‌های سازمانی و بزرگ، دفاتر و شعبات، شرکت‌های متوسط و کوچک و استارتاپ‌ها سازگار می باشند.

 

4ـ سوئیچ ماژولار:

این قابلیت در سوئیچ های شبکه سبب ارتقاء آن و افزودن پورت های بیشتر و افزایش کارایی خواهد شد. از لحاظ اندازه از سوئیچ های ثابت بزرگتر بوده و البته گران تر نیز هستند. اکثر سوئیچ های شبکه با قابلیت ماژولار بودن در لایه 3 قرار دارند و می توان از آنها به عنوان روتر نیز استفاده کرد.

 

5ـ سوئیچ Stackable:

 

سوئیچ شبکه چیستقابلیت Stack در سوئیچ های شبکه

 

این سوئیچ های شبکه ترکیبی از سوئیچ ثابت و ماژولار است یعنی برخی مدل‌های سوئیچ fixed می‌توانند با دیگر سوئیچ‌های هم مدلشان ترکیب شوند. این سوئیچ های fixed با کابل مخصوصی از قسمت پشت به هم وصل می‌شوند و با هم کار می‌کنند به طوری که انگار یک سوئیچ داریم اما با تعداد پورت بیشتر.

مثلا سوئیچ سیسکو سری ۳۵۰X از سوئیچ هایی هستند که هم می‌توانند به صورت مستقل استفاده شوند و هم به صورت stacked. شرکت‌هایی که نمی‌خواهند هزینه زیادی بابت سوئیچ ماژولار بپردازند از سوئیچ های stackable استفاده می‌کنند و بر اساس نیازهایشان آن را توسعه می‌دهند.

 

6ـ سوئیچ PoE:

سوئیچ‌های POE در واقع سوئیچ‌هایی هستند که از قابلیت Power over Ethernet بهره می‌برند. قابلیت Power over Ethernet به این معنی است که داده و Power (برق) از طریق همان کابل شبکه قابل انتقال هستند. پس دستگاه نیازی به تامین برق از طریق آداپتور و یا صورت‌های دیگر ندارند.

این ویژگی در شبکه‌های بزرگ که دستگاه‌های مانند آی پی فون و اکسس پوینت و دیگر دستگاه‌های POE Support را دارا می‌باشند بسیار مفید و کار آمد است، از طرف دیگر هزینه‌های کابل کشی برق اضطراری را در بسیاری از دستگاه ها کاملا از بین خواهد برد که خود باعث صرفه جویی بسیاری در هزینه‌های اولیه شبکه می‌شود.

 

7ـ سوئیچ فیبر نوری:

در واقع یک سوئیچ فیبر نوری سوئیچی است که با شبکه فیبر سازگار می باشد. این سوئیچ ها فناوری ایجاد یک شبکه فیبری یکپارچه را فراهم می آورند، که در حال حاضر جزء مهمترین بخش شبکه های ذخیره سازی دیجیتال محسوب می شوند.

اتصال سوئیچ ها با هم از طریق کابل های فیبر نوری و استفاده از پورت های استاندارد انجام می شود. تنها تفاوت میان این سوئیچ ها و سایر سوئیچ های اترنت در پورت آنان است، به طوری که سوئیچ های فیبر نوری دارای پورت های فیبر نوری می باشند.

از جمله سوئیچ های فیبر نوری سیسکو می توان به سوئیچ سیسکو مدل WS-C3850-12S-S، WS-C3850-12S-E، WS-C3850-12XS-S، WS-C3850-24XS-S، WS-C3750G-12S-S اشاره کرد.

 

8ـ سوئیچ دیتاسنتری:

سوئیچ های دیتاسنتری ویژگی‌های خاصی دارند تا بتوانند کارایی و سرعت بسیار بالا، ظرفیت بیشتر در پورت، امنیت، QoS و غیره را فراهم کنند. بهترین نمونه از سوئیچ های دیتاسنتری سوئیچ سیسکو سری Nexus است. با این سوئیچ ها می‌توان مجازی سازی و مفهوم SDN – Software Defined Network را به راحتی پیاده سازی کزد.

 

9ـ سوئیچ صنعتی سیسکو :

 

سوئیچ شبکه چیستنمایی از یک سوئیچ شبکه

 

سوئیچ‌های اترنت صنعتی یکی از انواع سوئیچ شبکه است که در شبکه‌های بزرگ به کار می‌روند. این سوییچ‌ها قابلیت کار کردن در دماهای بالا را دارند. در محیط های صنعتی استفاده از سوییچ های صنعتی اترنت، شبکه‌ای قابل اطمینان را ایجاد می کنند چرا که می توانند در شرایط سخت جوی به خوبی کار کنند.

سوئیچ شبکه صنعتی در موقعیت‌های مکانی مختلف شبکه مانند طبقات مختلف یک ساختمان، کنترل ترافیک و ارسال دیتا عملکرد قابل اطمینانی دارند.

سوئیچ های صنعتی علی الخصوص برای اتصالات متفاوت شبکه همچون توزیع انرژی در شعبه های الکتریکی و همچنین نظارت و کنترل عملکرد دوربین های امنیتی استفاده می شوند. برای مثال سوئیچ صنعتی سیسکو مدل  IEM3000-4PC، سوئیچ صنعتی سیسکو مدل IE-3000-4TC و سوئیچ صنعتی سیسکو IE-3000-8TC Cisco اشاره کرد.

 

مهم : در واقع می توان گفت تفاوت کلیدی میان سوئیچ های مدیریتی و غیر مدیریتی همان توانایی پیکربندی آن می باشد.


حالا انواع سوئیچ از لحاظ لایه عملکرد عبارتند از:

ـ سوئیچ های لایه 2:

 

سوئیچ شبکه چیستسوئیچ های لایه 2

 

 

سوئیچ های لایه 2 با استفاده از آدرس MAC، هدایت بسته های داده از پورت مبدا به پورت مقصد را انجام می دهند. البته این کار با حفظ MAC Address ها انجام داده تا به یاد داشته باشد کدام پورت ها دارای آدرس‌های MAC هستند.

مک آدرس ها در لایه 2 مدل OSI عمل می کنند. هر دستگاه یک Mac Address مخصوص به خود را داشته که از این طریق می توان دستگاه ها را از یکدیگر متمایز دانست. سوئیچ های لایه 2 مانند سوئیچ های سیسکو سری 2960 که خود به مدل های مختلفی نظیر 2960، 2960S، 2960X ،2960G تقسیم می شوند.

ـ سوئیچ های لایه 3:

 

سوئیچ شبکه چیستساختار سوئیچ های لایه 3

 

انتقال اطلاعات در سوئیچ های لایه 3 از طریق IP صورت می گیرد. آنها یک دستگاه سخت افزاری تخصصی هستند که در مسیریابی بسته های داده استفاده می شوند. نرم افزار سوئیچ لایه ۳ از سوئیچ لایه ۲ پیشرفته‌تر است و می‌تواند پروتکل‌های مسیریابی دینامیک مانند RIP و OSPF را اجرا کند.

در سوئیچ لایه ۲ می‌توان چند VLAN را کانفیگ کرد اما مسیریابی بین این VLAN ها توسط خود سوئیچ ممکن نیست. اما در سوئیچ لایه ۳ می‌توان چند VLAN را کانفیگ کرد و خودِ سوئیچ می‌تواند مسیریابی شبکه در سطح IP را بین VLAN ها فراهم کند. این تکنیک را مسیریابی داخل VLAN – inter-vlan routing می‌نامند.

تفاوت میان سوئیچ های شبکه:

عواملی که سبب تفاوت میان انواع مختلف سوئیچ می گردند شامل:

1ـ سرعت انتقال دیتا:

سرعت انتقال اطلاعات در سوئیچ‌های مختلف متفاوت می باشد. سرعت انتقال اطلاعات شامل اترنت سریع 10/100Mbps، گیگابیت اترنت 10/100/1000Mbps و 10 گیگابیت 10Gbps بوده که البته برخی از سوئیچ ها دارای قابلیت Multigigabit هستند که دارای سرعتی بیش از 10 گیگابیت هستند.

از طرفی سوئیچ سیسکو از دو نوع پورت uplink و downlink تشکیل شده اند که پورت های downlink به کاربران نهایی متصل شده و پورت های uplink به سایر سوئیچ ها و زیر ساخت ها متصل می شوند.

 

2ـ تعداد پورت:

تعداد پورت در سوئیچ‌های مختلف متفاوت است. به طور معمول سوئیچ ها در تعداد پورت 5 ، 8 ، 10 ، 16، 24 ، 28، 48 و 52 عرضه می شوند. این پورت ها می توانند ترکیبی از اسلات های SFTP/SFP+ برای اتصال فیبر باشند.

 

3ـ قابلیت POE:

دستگاه هایی که از این قابلیت بهره می برند جهت تامین برق نیازی به کابل کشی برق نداشته و برق آن از طریق همان کابل شبکه تامین می شود. به همین دلیل دیگر نیازی به کابل کشی برق مجزا و یا استفاده از آداپتور ندارد.

حال این ویژگی خود را در سطح وسیع تری، برای مثال در شبکه‌های بزرگ، نشان می دهد زیرا هزینه کابل کشی برق را از میان برداشته که خود سبب صرفه جویی در راه اندازی اولیه بستر شبکه خواهد شد.

4ـ قابلیت Stackable:

سوئیچ‌های Stackable راهی برای ساده سازی و افزایش دسترسی به شبکه فراهم می کنند شما می‌توانید به جای پیکربندی، مدیریت و رفع اشکال 8 سوئیچ به طور جداگانه، تمامی هشت سوئیچ را به صودت واحد در یکجا و مانند یک سوئیچ مدیریت کنید.

 

منبع : سوئیچ شبکه چیست

راهنمای خرید سوئیچ های سیسکو 9300 ( قسمت دوم )

راهنمای خرید سوئیچ سیسکو سری 9300

درون جعبه سوئیچ های سیسکو بسته به نوع و مدل آن ممکن است اجزای متفاوتی در آن وجود داشته باشد. البته لازم به ذکر است برخی از اجزا جهت نصب سوئیچ ها سفارشی بوده و حتما می بایست به صورت سفارشی درون جعبه قرار گیرند.

راهنمای خرید سوئیچ سیسکو 9300

1ـ سوئیچ 9300

2ـ کابل پاور

3ـ دفترچه راهنما

4ـ پایه های پلاستیکی

5ـ پیچ ارت

6ـ براکت

7ـ چهار عدد پیچ شماره 12

8ـ چهار عدد پیچ شماره 10

9ـ هشت عدد پیچ تخت

10ـ نگهدارنده کابل

11ـ پیچ M4.0 x 20mm

12ـ کابل کنسول RJ45(سفارشی)

13ـ کابل کنسول به USB(سفارشی)

14ـ کابل Stackwise(سفارشی)

15ـ کابلStackPower (سفارشی)

 

دستور العمل نصب:

قبل از نصب دستگاه حتماً موارد زیر را بررسی نمایید:

1ـ دقت کنید پنل جلویی و پشتی دستگاه با موارد زیر مطابقت داشته باشد:

  • به راحتی بتوان LED های پنل جلو را خواند.
  • دسترسی به پورت ها برای کابل کشی نامحدود کافی باشد.
  • با اتصال کابل پاور برق دستگاه تأمین شود.

2ـ کابل کشی شبکه به دور از کابل های رادیویی و برق صورت گیرد زیرا در غیر این صورت باعث ایجاد نویز در شبکه شده و ممکن است باعث ایجاد صدمه به دستگاه ها شود.

3ـ برای سوئیچ هایی با ماژول منبع تغذیه 1100 وات قبل از نصب ماژول ابتدا سوئیچ را در داخل رک مربوطه قرار دهید.

4ـ قبل از روشن شدن سوئیچ اطمینان حاصل نماید که ماژول های فن و ماژول های منبع تغذیه به درستی در جای خود قرار گرفته اند.

5ـ برای متصل کردن و یا جدا کردن سیم برق در سوئیچ هایی که به منبع تغذیه 1100 وات مجهز است. در ابتدا نیاز دارید که ماژول را برای دستیابی به کابل برق جدا نمایید.

6ـ جریان هوا به درستی در اطراف سوئیچ جریان دارد.

7ـ دمای اطراف سوئیچ نباید از 113 درجه فارنهایت (45درجه سانتی گراد) تجاوز نماید.

8ـ رطوبت در اطراف سوئیچ نباید از 95 درصد تجاوز نماید.

9ـ ارتفاع محل نصب نباید کم تر از 10000 فوت باشد.

10ـ مکانیزم خنک کننده مانند فن ها و دمنده ها در سوئیچ، می تواند گرد و غبار و ذرات دیگر را ایجاد کند که باعث ایجاد آلودگی درون شاسی می شود و سبب باعث خرابی سیستم خواهد شد. شما باید این تجهیزات را در محوطه ای که از گرد و غبار و سایر مواد خارجی (مانند فلکه های فلزی از فعالیت های ساختمانی) به دور است، نصب کنید.

 

اقدامات لازم جهت تأیید عملکرد سوئیچ:

قبل از نصب سوئیچ بر روی رک ، دیوار و با بر روی میز حتما با اتصال کابل پاور از روشن شدن دستگاه اطمینان حاصل نمایید. برای روشن کردن دستگاه ابتدا یک سر آن را به ورودی برق و سر دیگر آن را به دستگاه متصل نمایید. با روشن شدن دستگاه آزمون هایی شروع به آغاز می کنند که با مشاهده آنها می توانید از اجرای درست سوئیچ اطمینان حاصل نمایید.

LED ها در طول آزمون چشمک می زنند.POST حدود 1 دقیقه طول می کشد. LED SYST LED سبز می شود و LED های دیگر سبز به نظر می رسد. هنگامی که سوئیچ POST را با موفقیت انجام می دهد، LED SYST سبز می شود. LED RPS برای مدتی سبز باقی می ماند و سپس وضعیت سوئیچ را نشان می دهد. LED های دیگر خاموش می شوند و سپس وضعیت عملکرد سوئیچ را منعکس می کنند. اگر سوئیچ نتواند POST  را انجام دهد ، LED SYST روشن می شود.

شکستهای POST معمولا کشنده هستند. به همین دلیل هنگامی که سوئیچ شما نتواند عملیات Post را به درستی انجام دهد حتما با شرکتی که سوئیچ را از آن خریداری کرده اید تماس بگیرید.پس از POST موفقیت آمیز، سیم برق را از سوئیچ جدا کنید و سوئیچ را در  رک، روی دیوار و یا روی میز نصب کنید. اگر پیکربندی شما دارای RPS باشد، سوئیچ و RPS را به منابع مختلف AC متصل کنید.

نکته : هنگامی که RPS را به سوئیچ وصل می کنید، آن را در حالت آماده به کار قرار دهید. RPS را در حالت فعال تنظیم کنید.

 

دستورالعمل Switch Stacking و Power Stacking:

قبل از اتصال سوئیچ به Stack به نکات زیر توجه نمایید:

ـ سایز سوئیچ و منبع تغذیه اختیاری. ماژول منبع تغذیه 1100 وات طولانی تر از سایر ماژول ها است. قابلیت Stacking در سوئیچ ها سبب اتصال سوئیچ ها با همان منبع تغذیه می شود.

ـ طول کابل بسته به تنظیماتی که دارید، ممکن است به کابل های مختلف نیاز داشته باشید. اگر طول کابل StackWise را مشخص نکنید، کابل 0.5 متری محاسبه می شود. اگر شما نیاز به کابل 1 متر یا کابل 3 متر دارید، می توانید آن را از تامین کننده سیسکو خود سفارش دهید. برای دانستن شماره کابل به پورت Stack مراجعه نمایید. شما می توانید قابلیت Stack را تا 8 سوئیچ انجام دهید.

پیکربندی قابلیت Stacking:

در اینجا یک نمونه از تنظیمات Stacking با استفاده از کابل 0.5 انجام می شود. در این مثال، سوئیچ ها در یک قفسه عمودی یا روی یک میز قرار می گیرند. این پیکربندی اتصالات بیش از حد را فراهم می کند.

شکل زیر پیکربندی Stacking با کابل 0.5 متری را نشان می دهد.

راهنمای خرید سوئیچ سیسکو سری 9300

در این مثال پیکربندی سوئیچ ها به صورت کنار هم انجام می شود. برای اتصال سوئیچ ها از کابل های StackWise 1 و 3 متر استفاده کنید. این پیکربندی اتصالات بیش از حد را فراهم می کند.

راهنمای خرید سوئیچ سیسکو سری 9300

 

پهنای باند داده و پارتیشن بندی نمونه:

در تصاویر زیر نمونه هایی از پارتیشن بندی سوئیچ ها جهت دستیابی به قابلیت Stacking نشان داده شده است.

مثالی از Data Stack با اتصالات کامل پهنای باند:

تصویر زیر نمونه ای از قابلیت Stack با پهنای باند کامل را نشان می دهد.

راهنمای خرید سوئیچ سیسکو سری 9300

مثالی از Data Stack با اتصالات ناقص پهنای باند:

تصویر زیر نمونه ای از قابلیت Stack با پهنای باند ناقص را نشان می دهد. در این حالت تنها نیمی از پهنای باند را فراهم می کند.

راهنمای خرید سوئیچ سیسکو سری 9300

مثالی از Data Stack با اتصالات اشتباه که سبب خطا در کار می شود:

تصویر زیر نمونه ای در شرایط بد از Data Stack  می باشد که پهنای باند ناقصی را ایجاد می کند:

راهنمای خرید سوئیچ سیسکو سری 9300

 

مثالی دیگر از Data Stack با اتصالات اشتباه که سبب خطا در کار می شود:

در این مدل ، لینک 2 اشتباه است. بنابراین، این پارتیشن بندی  Stack را به دو قسمت تبدیل می کند و سوئیچ های بالا و پایین تبدیل به سوئیچ فعال در Stack می شوند. اگر سوئیچ پایین عضو از استک نیست (سوئیچ فعال یا سوئیچ آماده به کار)، آن را مجددا بارگیری کنید.

راهنمای خرید سوئیچ سیسکو سری 9300

زمان روشن شدن سوئیچ در حالت Stack:

قبل از اجرای Stacking موارد زیر را در نظر بگیرید:

باید در نظر داشته باشید هنگامی که چند سوئیچ در یک Stack قرار دارند اولین سوئیچی که برق به آن می رسد ممکن است به عنوان سوئیچ مستر قرار گیرد. در واقع دو راه برای انتخاب سوئیچ فعال وجود دارد:

ـ اگر می خواهید یک سوئیچ به عنوان سوئیچ فعال انتخاب شود باید آن را به بالاترین اولویت پیکربندی کنید. در میان سوئیچ هایی با همان اولویت، سوئیچ با کمترین آدرس MAC سوئیچ فعال می شود.

ـ روش دیگر آن است که سوئیچ را که می خواهید به عنوان سوئیچ فعال شود ، را اول به برق متصل نمایید. این کار سبب آماده نگهداشتن سوئیچ تا انجام اقدامات بعدی خواهد شد. بعد از گذشت 2 دقیقه به سایر سوئیچ ها نیز برق را متصل نمایید. اما اگر برای شما مهم نیست کدام سوئیچ به عنوان سوئیچ فعال انتخاب شود در کمتر از یک دقیقه کابل برق را به سایر سوئیچ ها متصل نمایید. اما در روش قبلی سوئیچ هایی که پس از دو دقیقه به برق متصل شده اند در انتخاب سوئیچ فعال شرکت نخواهند کرد.

اگر تغییرات Stack بدون خاموش کردن سوئیچ ها انجام شود نتایج زیر اتفاق خواهد افتاد:

1ـ اگر ادغام حلقه های Stack با استفاده از یک کابل متصل شوند، ادغام Stack ها انجام خواهد شد.( همه سوئیچ ها در Stack)

  • اگر برخی از سوئیچ ها به طور کامل از Stack جدا شده باشند یک تقسیم Stack رخ می دهد.
  •  تقسیم Stack می تواند در یک حلقه کامل Stack رخ دهد:

2ـ بیش از یک سوئیچ در حال اجرا بدون خاموش کردن آن جدا خواهد شود.

3ـ بیش از یک کابل Stack بدون خاموش کردن برداشته می شود.

4ـ تقسیم Stack می تواند در یک حلقه جزئی رخ دهد:

  • یک سوئیچ بدون خاموش کردن برداشته شود.
  • کابل Stack بدون خاموش کردن برداشته شود.

5ـ در یک Stack تقسیم شده بسته به اینکه سوئیچ فعال و آماده به کار قرار دارند، ممکن است 2 ستون تشکیل شود( یک سوئیچ آماده به کار در Stack تشکیل شده است) یا کلیه اعضا می بایست مجدداً بازگذاری شوند.

نکته : نتایج اینها به نحوه اتصال سوئیچ ها بستگی دارد. شما می توانید دو یا چند سوئیچ را بدون تقسیم کردن آنها از Stack جدا نمایید.

 


 

بیشتر بخوانید: تکنولوژی EnergyWise سیسکو چیست؟

 


 

دستورالعمل Stack Power:

شما می توانید Stack Power را برای اشتراک گذاری قدرت و یا redundancy پیکربندی نمایید.

در حالت به اشتراک گذاری قدرت، نیروی برق در پشت Stack ذخیره شده و سپس میان کلیه سوئیچ هایی که با هم در یک Stack قرار دارند به اشتراک گذاشته می شود. در حالت redundant زمانی که کل بودجه برق Stack  محاسبه می شود، توان مصرفی بزرگترین منبع برق گنجانده نشده است.

این قدرت در پشت Stack می ماند و ذخیره می شود اما هنگامی که یکی از منابع تامین کننده قدرت به مشکلی بر بخورد، این انرژی ذخیره شده استفاده می شود. یعنی پس از یک شکست تامین انرژی، این انرژی توسط Stack تأمین خواهد شد.

نکته : حالت به اشتراک گذاری قدرت برای سوئیچ های 9300 توصیه شده است.

قبل از اتصال سوئیچ به حلقه Stack، به نکات زیر توجه نمایید:

1ـ یک Stack Power می تواند شامل حداکثر 4 سوئیچ در توپولوژی حلقه و حداکثر 8 سوئیچ در توپولوژی ستاره باشد.

2ـ اندازه سوئیچ و هر ماژول منبع تغذیه اختیاری : ماژول منبع تغذیه 1100 وات 1.5 اینچ (3.81 سانتی متر) طولانی تر از سایر ماژول ها است، این 3 اینچ (7.62 سانتی متر) از شاسی سوئیچ گسترش می یابد. سوئیچ های Stack شده با یک منبع تغذیه یکسان می توانند سپس اتصال آسان تر سوئیچ های دیگر شوند.

2ـ طول کابل : بسته به تنظیماتی که دارید، ممکن است به کابل هایی با اندازه مختلف نیاز داشته باشید. اگر شما طول کابل StackPower را مشخص نکنید، کابل 0.3 متری در نظر گرفته خواهد شد. اگر شما نیاز به کابل 1.5 متر دارید می توانید آن را از تامین کننده سیسکو خود سفارش دهید.

 

پیکربندی کابل کشی Stack Power :

در این قسمت تنظیمات کابل کشی که برای پشته StackPower مورد نیاز است توضیح داده خواهد شد. دو نوع کابل StackPower وجود دارد.

کابلی که در شکل زیر می بینید به این ترتیب عمل می کند که دو سوئیچ را از طریق StackPower یا یک XPS متصل می نماید. کابل StackPower دارای نوارهای رنگی در انتهای آن می باشد. پایان کابل با نوار سبز رنگ فقط می تواند به سوئیچ متصل شود.


منبع : راهنمای خرید سوئیچ های سیسکو 9300